Recept zelfgemaakte crostini met tonijn, tomaat en rode ui
Ben je op zoek naar een frisse bruschetta tomaat ui tonijn? Of naar het recept voor zelfgemaakte crostini? Zoek dan niet langer, want hier heb ik een heerlijk hapje voor je. Ook een lekker recept voor bij een antipasti schotel.
Vandaag had ik een super drukke dag. Op school waren de Koningsspelen en dat was voor groep 1 op een andere locatie dan voor groep 4 én Ewan had van de week zijn enkel verzwikt, dus dat betekende nog een extra ritje heen en weer rijden. Tel daar nog een logopediesessie en de opening van een nieuwe speeltuin bij op en de dag was vol. Een leuke maar drukke dag.
Het enige moment voor mijzelf was tijdens de lunch. Kate sliep en ik had nog een half stokbrood van gisteren liggen. Ook had ik gisteren wat kleine blikjes tonijn gekocht die in de aanbieding waren. Wat kon ik daar van maken? Ik kwam al snel uit op crostini belegd met tonijn, tomaat en rode ui. Op een verjaardag van mijn schoonmoeder lang geleden proefde ik deze combinatie voor het eerst en hij is heerlijk. De crostini waren vooral een manier om het oude stokbrood te verwerken, maar het was heerlijk bij elkaar. Gelukkig had ik foto’s gemaakt tijdens het maken en dus kan ik het recept delen.
Recept crostini met tonijn, tomaat en rode ui
Overheerlijk recept voor zelfgemaakte crostini belegd met een mengsel van tonijn, tomaat en rode ui.
Ingrediënten crostini met tonijn, tomaat en rode ui
Crostini maken is heel makkelijk. Verwarm de oven (ik gebruikte de grillstand) voor op 200 graden. Snij dunne sneetjes van (oud) stokbrood, baguettes of ciabatta. Deze smeer je in met olijfolie. Om het nog lekkerder te maken kun je wat zout, peper en oregano door de olijfolie mengen. Ik gebruikte ongeveer twee eetlepels olijfolie voor een half stokbrood en bewaarde wat overbleef. Het insmeren van het brood doe ik het liefst met een kwastje, maar je kunt het er ook over heen sprenkelen. Drie tot vijf minuutjes in de oven en klaar zijn ze!
Bereiding beleg
Het beleg heeft ook bijna geen uitleg nodig; voor dit halve stokbrood gebuikte ik één tomaat, een klein blikje (80 gram) tonijn en een kleine rode ui. De tonijn even laten uitlekken terwijl je de tomaat en ui in kleine stukjes snijdt. Daarna alles mengen in het kommetje met het restje van het olijfoliemengsel van de crostini.
Daarna leg je op iedere crostini wat van het beleg en je bent klaar!
Lekker bij de borrel, als lunch of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Heb jij wel eens crostini gemaakt? Wat is jouw favoriete beleg?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina
Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma.
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
Hi! Ik ben Fleur, een 30-en-nog-wat creatieve rockchick uit Utrecht. Ik hou van allerlei creatieve dingen - van hand lettering en LEGO tot haken en retro haar. Lezen, dansen (vooral rock 'n roll) en bakken vind ik ook erg leuk.