Voor het maken van deze mooie taart heb ik heel veel aan de site Laura’s Bakery gehad (ken je haar bakboek* al?) Op deze site vertelt ze onder andere precies hoe je een dripcake kunt maken en ook heb ik haar recept voor botercrème gebruikt als basis voor de speculaascrème. Neem zeker eens een kijkje dus!
Gerelateerde berichten
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Aftelkalender Sinterklaas knutselen
Recept pepernotenklei
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables
Recept Sinterklaastaart maken
Als je liever voor simpel gaat, dan kun je beter kant-en-klare dripcakes bij de HEMA bestellen en die versieren met Sinterklaas snoep. Dan heb je geen Sinterklaas smaken zoals speculaas in de taart zelf en ben je wat meer geld kwijt, maar kun je nog steeds indruk maken in een fractie van de tijd.
Recept biscuittaart mandarijn
Ingrediënten voor de taart van 26 cm
NB ik heb twee bakvormen van 26 cm gebruikt en het beslag hierover verdeeld
– 8 eieren (op kamertemperatuur)
– 240 gram suiker
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 40 gram maïzena
– snufje zout
– rasp van 3 mandarijnen (goed schoongeboend)
Ingrediënten voor de taart van 19 cm
NB deze taart heb ik wel in één vorm gebakken
– 4 eieren (op kamertemperatuur)
– 120 gram suiker
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 20 gram maïzena
– snufje zout
– rasp van 1 mandarijn (goed schoongeboend)
Bereidingswijze biscuittaart
Speculaastaart – vullen en afsmeren
Ingrediënten speculaascrème
– 55 gram bloem
– 300 ml melk
– 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 250 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille extract
– 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
Met deze ingrediënten kun je de bereidingswijze van Laura volgen.
De taarten heb ik gevuld met een laagje Nutella en speculaascrème. (Het vullen van een taart is trouwens niets anders dan hem door midden snijden en vervolgens te besmeren met de hazelnootpasta en botercreme en vervolgens weer de twee lagen op elkaar te leggen. Heb je de grote taart in twee vormen gebakken, dan hoef je hem niet open te snijden, maar smeer je de bovenkant van één taart in en leg je de andere er bovenop.)
Vervolgens smeer je de taart af (smeer je de bovenkant en zijkanten in) met de speculaascrème. Hoe je dat mooi strak doet, kun je lezen in dit artikel: How to taart strak afsmeren. Als je dit gedaan hebt, laat je het geheel opstijven in de koelkast, terwijl je aan de slag gaat met de ganache.
Gerelateerde berichten
20 schoencadeautjes tot 5 euro
Tips en ideeën voor leuke cadeaus voor kinderen
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables
Dripcake versieren
In het bericht op Laura’s Bakery kun je precies lezen hoe je de ganache maakt. Hou er rekening mee dat het best wel even duurt voordat alle chocola is gesmolten en daarna moet het weer afkoelen om de juiste dikte te krijgen om de drips te maken.
Als je klaar bent met het maken van de drips en de bovenkant ook van een laagje ganache is voorzien, kun je de taarten voorzichtig op elkaar zetten en is het tijd om het gebak te versieren.
Voor het maken van deze taart zijn de volgende producten heel handig en te bestellen via bol.com:
Wat ga jij dit jaar maken voor pakjesavond?
Bewaar op Pinterest:
Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders
Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.
*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.
Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables
Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.
Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
Let op: krijg je een foutmelding tijdens het inschrijven? Probeer het dan via dit formulier.