Het is weer oktober en aan het einde van de maand Halloween. In deze blogpost heb ik een simpel en snel idee voor je, namelijk spook lolly’s maken. Een creatieve en smakelijke manier om in de Halloweenstemming te komen of leuk als griezelige traktatie voor op een kinderverjaardag, Halloweenfeestje of ander themafeest. Of maak er een stel om uit te delen als je met Halloween kinderen aan de deur krijgt!

spook lolly maken fb

Wat zijn spook lolly’s?

Spook lolly’s zijn een schattige griezelige variant van de klassieke lolly. Je transformeert een gewone lolly tot een mini-spookje met behulp van een beetje creativiteit en een paar eenvoudige materialen.

spook lolly

Benodigdheden voor spook lolly maken

Zoals ik al zei, het maken van een spooklolly is heel simpel, als je tenminste de volgende materialen in huis hebt:

  • Lolly’s (bij voorkeur met een ronde vorm, bijvoorbeeld Chupa Chups)
  • Witte tissues
  • Elastiekjes (heb je geen elastiekjes, dan zou je ook korte stukjes touw kunnen gebruiken)
  • Zwarte stift voor het tekenen van het gezicht

spook lolly maken benodigdheden

Zo maak je spook lolly’s

Nu je alle benodigdheden verzameld hebt, is het tijd om te beginnen met het maken van je spook lolly’s. Dat doe je als volgt:

  1. Verpak de lolly: Begin met het verpakken van een lolly in een witte tissue. Zorg ervoor dat het hoofd van de lolly mooi bedekt is, zodat het op een spookje lijkt.
  2. Vastmaken: Gebruik een elastiek of een dun touwtje om de tissue bij elkaar te binden onder het hoofdje van de lolly. Dit vormt de nek van je spookje.
  3. Teken het gezicht: Met een zwarte stift kun je nu een simpel gezicht tekenen op het spookje. Denk aan ogen en een mond om je spook lolly tot leven te brengen.
@mizflurry

Een hele snelle en makkelijke traktatie voor Halloween: een spook lolly 👻 #halloween #traktatie #lolly #chupachup #fun #quickcraft #trickortreat

♬ Halloween ・ cute horror song – PeriTune

Eventueel kun je de spook lolly nog verder personaliseren met bijvoorbeeld glitters voor een extra magisch effect. Maar ik hou juist ook van het gemak van bovenstaande stappen, vooral als je flink wat traktaties moet maken.

spook lolly trakatie

Het maken van spook lolly’s is niet alleen eenvoudig en leuk, maar ook een leuke manier om samen met je kind creatief bezig te zijn. Dus ga snel aan de slag en ontdek zelf hoe leuk spook lolly maken kan zijn. Have fun!

Bewaar op Pinterest:

spook lolly Pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Let op: krijg je een foutmelding tijdens het inschrijven? Probeer het dan via dit formulier.