Bij het organiseren van een kinderverjaardag kun je allerlei geweldige ideeën bedenken. Het begint bij het kiezen van een uniek en origineel thema voor het feest, wat past bij het jarige kind. Van hieruit kun je de rest plannen: mooie uitnodigingen, leuke decoraties, activiteiten voor kinderen en lekkere trakaties. In dit bericht geef ik je een aantal ideeën.

kinderverjaardag ideeen fb

Kinderverjaardag thema ideeën

Een leuke optie voor een themaparty is een magisch avontuur waarbij kinderen zich kunnen verkleden als tovenaars en heksen. De feestlocatie kan worden omgetoverd tot een betoverd bos met verschillende activiteiten zoals toverstokjes maken, toverdrankjes brouwen en magische spelletjes spelen. Dit thema prikkelt de fantasie van de kinderen en zorgt voor een onvergetelijke ervaring vol magie en mysterie. Het is een leuke manier om kinderen mee te nemen naar een wereld vol wonderen en sprookjesachtige avonturen. Op zoek naar meer ideeën voor een themafeestje? Hier vind je er 28: 28 thema ideeën kinderfeestje.

DIY decoraties en uitnodigingen

Heb je een thema gekozen en datum geprikt? Dan kun je aan de slag met het maken van uitnodigingen en zelfgemaakte decoraties in stijl. Een leuke en creatieve manier om de feestvreugde te vergroten. Door persoonlijke elementen toe te voegen, zoals foto’s van de jarige job of hun favoriete kleuren, maak je het feestje extra speciaal.

Het proces van knutselen met goede materialen zoals vloeibare lijm kan ook een geweldige gelegenheid zijn om samen met je kind tijd door te brengen en hun fantasie te stimuleren. Of het nu gaat om het maken van kleurrijke slingers, unieke uitnodigingen of feestelijke tafelversieringen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een verjaardag maak ik meestal sowieso de uitnodigingen (met Canva), een slinger die past bij het thema met de naam van de jarige job en nog een andere leuke DIY decoratie zoals kaartjes voor op de feesttafel bij het eten.

Leuke knutselactiviteit

Tijdens de verjaardag is het leuk om wat te organiseren qua entertainment voor de kinderen. Een leuke knutselactiviteit voor tijdens een kinderverjaardag is bijvoorbeeld het maken van sieraden. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door armbanden, kettingen en sleutelhangers te maken met kleurrijke kralen, elastiekjes en bedeltjes. Het is niet alleen leuk, maar ook een leuke manier voor kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen en samen te werken. Bovendien kunnen ze hun zelfgemaakte sieraden mee naar huis nemen als aandenken aan een leuke dag. 

knutselactiviteit kinderfeestje sieraden maken

Spelletjes voor binnen en buiten

Een andere optie is het spelen van spelletjes. Voor binnen kunnen dit bordspellen, kaartspellen (UNO is hier favoriet) en puzzels zijn. En ook een spel op een gamecomputer kan voor meer verbinding en natuurlijk een hoop lol zorgen. Als het weer het toelaat kun je de kinderen ook naar buiten sturen zodat ze zich kunnen uitleven met balspelen, verstoppertje en andere actieve spelletjes. Zo krijgen ze lekker even wat beweging en frisse lucht. Of het nu zonnig of regenachtig is, er is altijd wel een leuk spelletje te bedenken dat past bij de situatie en de interesses van de kinderen.

Speurtochten

Een speurtocht vraagt iets meer voorbereiding, maar is natuurlijk wel superleuk. Kinderen leren tijdens een speurtocht samenwerken om raadsels op te lossen en obstakels te overwinnen. Of het nu gaat om een stadsspeurtocht of een avontuurlijke tocht door het bos, de deelnemers worden vaak uitgedaagd om creatief en logisch na te denken. De voldoening na het voltooien van een moeilijke opdracht of het vinden van een belangrijke aanwijzing, maakt het tot een onvergetelijke ervaring.

Een speurtocht bedenken hoeft niet veel werk te zijn. Je kunt aansluiten bij het thema dat je gekozen hebt. Hou vervolgens rekening met de leeftijd van de kinderen en het weer. Afhankelijk van dat laatste kun je ervoor kiezen om de speurtocht binnen of buiten te doen. Bedenk een aantal opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren om een volgende aanwijzing te krijgen of verder te mogen. Daarna kun je een route of plekken bedenken waar de opdrachten uitgevoerd moeten worden. Buiten kun je bijvoorbeeld stoepkrijt gebruiken om pijlen te tekenen en binnen enveloppen met de opdrachten die je verstopt. Tot slot kun je nog prijsjes toevoegen, zoals snoep of stickers.

kinderfeestje idee speurtocht

Lekkere en gezonde traktaties

Een feestje heeft natuurlijk ook lekkere hapjes nodig! Een leuke optie voor gezonde traktaties is het maken van fruitspiesjes. Dit kleurrijke hapje is niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, maar ook eenvoudig om te maken. Combineer verschillende soorten fruit zoals aardbeien, mandarijnen, appel en druiven om een regenboog aan smaken en kleuren te creëren. Dit maakt het eten van fruit een stuk leuker en zorgt ervoor dat kinderen met plezier hun vitamines binnenkrijgen. 

kinderfeestje gezonde traktatie

Verder weet je zelf waarschijnlijk het best wat de jarige en gasten lekker vinden. Zorg voor genoeg lekkere snacks om er echt een feest van te maken. Dit zijn mijn go to hapjes voor een kinderverjaardag: chips, tomaatjes en komkommer, bowl (fruitcocktail), nootjes en worstenbroodjes.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Het organiseren van een geslaagde kinderverjaardag wordt een fluitje van een cent als je van tevoren even de tijd neemt om na te denken over het thema, decoraties, activiteiten en hapjes en drankjes. Dit zal ervoor zorgen dat je iedere keer weer een onvergetelijk feest kunt organiseren voor kind en mooie herinneringen maakt. Have fun!

Bewaar op Pinterest: 

kinderverjaardag ideeën

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: