Een thuisbioscoop maken is iets wat wij wel een paar keer per jaar doen. Meestal als ik vind dat we weer eens iets samen als gezin moeten doen, maar we geen zin hebben om de deur uit te gaan. Dan is dit eigenlijk onze go-to-activiteit. De grap is dat we meestal eerst naar de supermarkt gaan om lekkere dingen te kopen en we zo stiekem toch even het huis uit zijn 😉. Maar als we erg lui zijn, bestellen we ook rustig onze bioscoopsnacks bij Flink.

Een thuisbioscoop maken is helemaal niet moeilijk en waarschijnlijk kun je zelf ook wel bedenken hoe je dit aanpakt. In dit bericht wil ik je laten zien hoe wij het doen en je wat tips geven hoe je het extra leuk kunt maken. Ook leuk als goedkoop kinderfeestje thuis trouwens!

thuisbioscoop maken fb

*Affiliate disclaimer: In dit bericht link ik naar Pathé Thuis en bol.com. Dit zijn sites die ik vaak gebruik en waar ik ook affiliate partner van ben. De links met een sterretje* in dit bericht zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een percentage van de opbrengst krijg als jij iets besteld via deze link. Dit kost jou niets extra.

Voordelen van een thuisbioscoop

Wat ik superfijn vind aan een thuisbioscoop is dat het een activiteit is waarvoor je weinig hoeft voor te bereiden en omdat er een scherm bij betrokken is, zijn kinderen en tieners meestal ook makkelijk over te halen om mee te doen. En toch voelt het anders dan “gewone schermtijd”, vanwege het sociale aspect omdat je samen iets doet. Daarnaast kijken de ogen wat verder dan wanneer ze naar een tablet of computer kijken, dus dat zie ik ook als winst 😉. En als je de kinderen mee uit huis kunt krijgen voor een tripje naar de supermarkt, kun je ook nog tijd buiten en wat beweging afvinken!

Naar de bioscoop gaan we ook wel een paar keer per jaar, maar met een gezin van vijf ben je al gauw een flink bedrag kwijt voor een middagje of avondje uit. Een thuisbioscoop kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar is meestal toch stukken goedkoper dan de echte bioscoop.

Ik heb zelfs een keer een thuisbioscoop cadeau gegeven, toen ik vergeten was om schoencadeautjes te kopen… ’s Avonds bij Flink besteld en niet ingepakt vanwege het pietentekort 😉.

thuisbioscoop schoencadeau

1.     Filmkeuze en streaming opties

Het begint bij het kiezen van de film. Ben je geabonneerd op een of meerdere streamingdiensten, dan kun je eerst kijken of hier nog een leuke film op te vinden is die leuk is voor alle gezinsleden. Geen extra kosten in dit geval. Maar het kan juist ook wel leuk zijn om een nieuwere film te kijken tijdens jullie thuisbioscoop om het specialer te maken.

Bij Pathé Thuis* kun je de nieuwste films vinden, tegen betaling. En ook via Google Play, Apple TV of YouTube kun je films aanschaffen. Mijn tip: kies één van deze diensten en koop hier al je films, zo heb je ze altijd handig op één plek. Bij ons is dat Pathé Thuis. Huren is natuurlijk ook een optie, dan ben je net wat goedkoper uit. Het ligt er maar net aan of je denkt de film vaker dan één keer te gaan kijken.

Sommige oudere films zijn niet te vinden bij bovenstaande diensten. Dan kan het nog een idee zijn om bij webwinkels te zoeken naar de DVD-versie van een film. Check wel eerst even of je nog een apparaat hebt om DVD’s mee af te spelen!

bioscoopsnacks thuisbioscoop

2.     Bioscoopsnacks

Na het kiezen van de film is het tijd voor de snacks. Je kunt kiezen voor snacks die je al in huis hebt, als je dit combineert met een streamingdienst ben je helemaal goedkoop uit. Maar je kunt ook gaan voor echte bioscoopsnacks; het eten en drinken dat je ook kunt kopen in het winkeltje bij de bioscoop. Bijvoorbeeld: Buggles met Danish Chef, popcorn, M&M’s, Pringles, nacho chips (met dips), chocoladerepen, Oreo’s, etc. Waarschijnlijk heb je dit niet in huis en zul je even naar de supermarkt moeten. Neem de kinderen mee en laat ze bijvoorbeeld ieder één of twee snacks uitkiezen en een flesje drinken.

thuisbioscoop maken snacks supermarkt

bioscoopsnacks voor thuisbioscoop

3.     Creëer een thuisbioscoop sfeer

Daarna kun je de ruimte in orde gaan maken! In de bioscoop is het natuurlijk donker, dus doe alle gordijnen dicht, ook al is het overdag. Zorg er verder voor dat je lekker kunt zitten, wellicht kun je extra kussen en dekens uit de slaapkamers halen voor een extra comfortabele plek. Om het extra speciaal te maken zou je een beamer kunnen kopen of lenen. Dit is vooral leuk en handig als je dit vaker doet of als je een kinderfeestje geeft. Zelf hebben wij vorig jaar deze beamer* hiervoor gekocht. Ook leuk voor onze game nights.

thuisbios beamer gamen

4.     Tijd voor actie: geniet van jullie thuisbioscoop

Film gekozen? Snack gereed? Comfortabele plek in orde? Dan is tijd voor actie! Zorg dat iedereen lekker zit en bij de snacks kan en druk op afspelen. O ja, je kunt er ook voor kiezen dat er niet op telefoons of tablets gekeken mag worden tijdens de film, noem het gewoon een bioscoopregel 😉.

thuisbioscoop kinderen

Zo zie je dat je in een paar stappen een gezellige familieactiviteit (of kinderfeestje) kunt organiseren. Perfect voor bijvoorbeeld een regenachtige zondag of maak er een wekelijkse vrijdagavondtraditie van. Veel plezier!

Bewaar op Pinterest:

thuisbioscoop maken Pinterest afbeelding

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Let op: krijg je een foutmelding tijdens het inschrijven? Probeer het dan via dit formulier.