Gisteren zat ik vol verwachting op een pakketje te wachten, ik had namelijk donderdagavond vrij spontaan iets leuks voor mezelf besteld: de HMD Barbie telefoon! De reclames op Facebook en Instagram, die ik elke keer als tweede bericht zag, hebben goed hun werk gedaan 😉. Deze telefoon heeft geen social media of andere apps, want het is namelijk geen smartphone. Het is een beetje een kruising tussen een oude Nokia en een flip phone, maar dan wel met wat moderne technologie en natuurlijk helemaal in Barbie-stijl. Ik ben er superblij mee, maar er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten voordat je deze telefoon koopt.

HMD Barbie telefoon fb

*Affiliate disclaimer: Ik heb de telefoon via bol.com besteld en ik ben ook affiliate partner van bol.com. De links met een sterretje* in dit bericht zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een percentage van de opbrengst krijg als jij iets besteld via deze link. Dit kost jou niets extra.

HMD Barbie telefoon

De telefoon kost €129 bij bol.com (affiliate link*) en is deze prijs ook helemaal waard. Hij komt in een mooi doosje, met allerlei leuke extra’s zoals verschillende achterkanten, een kralenkoord, bedeltjes en stickers. Alleen het uitpakken is al een feestje. Door het ontbreken van social media apps en andere tijdverslindende apps, kan deze telefoon je helpen om minder “op je telefoon te zitten” en meer in het moment te leven.

HMD Barbie telefoon doos

De telefoon geeft me sterk een jaren 90 / begin jaren 00 gevoel en laten dit nu precies de jaren zijn waarin mijn inner nerd naar buiten kwam! Ik was vroeger altijd in de weer met cassettebandjes, discmans en een early adopter van de MP3-speler. Superblij was ik met mijn draagbare cassetterecorder met ingebouwde radiofunctie én luidsprekers. Dat deze telefoon een ingebouwde radio heeft (een echte, niet via wifi), maakt mij dan ook heel erg blij haha.

HMD Barbie telefoon

Of de telefoon mijn oude iPhone helemaal gaat vervangen weet ik nog niet. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Maar het is fijn om een alternatief te hebben waarmee je toch bereikbaar bent en muziek onderweg kunt luisteren voor momenten waarop je je niet wil laten afleiden door je telefoon. Bijvoorbeeld als je naar een feestje gaat of misschien wel op een ontspannende vakantie.


preview zelfzorgkaartjes moedersNeem de tijd voor jezelf als moeder en creëer een evenwichtige zelfzorgroutine met deze Zelfzorgkaartjes voor Moeders. Ontdek 80 activiteiten die je ondersteunen bij het vinden van meer balans en geluk. Start je zelfzorgreis vandaag nog.


Maar goed, zoals ik al zei, het is handig om een aantal dingen van tevoren te weten, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je aankoop. Hier zijn ze, in willekeurige volgorde:

De camera is echt heel slecht

Ik kan de specificaties niet vinden en dat zegt waarschijnlijk al genoeg 😉. Er zit maar één camera op en de foto’s die hij bij goed licht maakt zijn matig en in de avond heb je er helemaal niets aan, zelfs niet met flits. Wil je herinneringen vastleggen, dan is het handig om een losse camera mee te nemen.

Geen wifi op de HMD Barbie telefoon

De telefoon heeft geen wifi-functionaliteit. Je kunt wel (via een ouderwetse Opera-browser) op internet als je data in je abonnement hebt, dus je hoeft niet helemaal verstoken te blijven van al het nieuws en je laatste mails. Maar het is nogal een gedoe om deze browser te gebruiken, dus dit is meer voor hele dringende gevallen.

Geen WhatsApp of andere communicatie-apps

Je kunt op de telefoon geen apps installeren, dus WhatsApp kun je vergeten. Je kunt wel sms’en, maar als ik heel eerlijk ben, is de typemogelijkheid niet echt top. Ik moet er in ieder geval nog aan wennen. Het is een beetje een mix van de nummer toetsen verschillende keren indrukken om een letter te krijgen (die je dan steeds moet bevestigen met de OK-knop) en suggesties die je woord afmaken, maar dit werkt net niet lekker. Daarnaast moet je ook even aan mensen die je willen bereiken communiceren dat je alleen per sms of telefoon bereikbaar bent met deze telefoon. Groepsapps zijn dus ook niet mogelijk.

HMD Barbie telefoon

Je hebt MP3’s nodig

Je kunt liedjes op je telefoon zetten, zodat je die onderweg kunt luisteren, maar dit kan niet via Spotify of Deezer. Hiervoor heb je MP3-tjes nodig. Die zet je op je telefoon door het meegeleverde snoer aan te sluiten op je computer. Om er liedjes op te zetten, selecteer je “Tel. Geheugen” na het aansluiten. Er verschijnt dan een map op je computer en de liedjes kun je in de map “Audio” zetten. Ik heb nog allerlei MP3-bestanden op oude harde schijven en zelfgemaakte mix-CD’s staan, misschien heb jij ook nog wat liggen?

128 MB geheugen

Ik ging dus enthousiast aan de slag met de liedjes van de eerste harde schijf die ik aansloot. 7 liedjes die me wel wat leken, kopiëren en plakken en toen: een foutmelding. Te weinig schijfruimte. Uiteindelijk heb ik er welgeteld één liedje op kunnen zetten. De opslagcapaciteit van de telefoon is 128 MB, maar in de praktijk eigenlijk maar 11,1 MB. (De rest is waarschijnlijk nodig voor de standaardfunctionaliteiten die al geïnstalleerd staan).

Het geheugen is gelukkig wel uit te breiden met een micro SD-kaartje. Bij de specificaties staat dat de maximale capaciteit voor zo’n kaartje 32 GB is en die kaartjes kosten maar 8 euro, dus het is handig om die er gelijk bij te bestellen als je die niet thuis hebt liggen. Bijvoorbeeld via bol.com: SanDisk 32 GB Micro SD*.

Roze USB-C oplaadkabel

De telefoon komt met een Barbie-roze USB-C oplaadkabel van ongeveer een meter. En dat is goed nieuws wat mij betreft, want USB-C wordt de nieuwe standaard voor oplaadkabels. Wat betekent dat je straks ieder apparaat met dezelfde kabel kunt opladen. Van dat vooruitzicht word ik persoonlijk erg blij 😉. Er zit geen stekkerblok bij de telefoon, maar dat heb je waarschijnlijk wel in huis. Anders kun je de telefoon opladen via een laptop of PC (of een powerbank), want de andere kant van de aansluiting is een gewone USB.

USB-C aansluiting

Zoek je oude oordopjes maar op

Ik weet niet hoe het met jou zit (en ik weet ook niet hoe het bij Android-telefoons zit), maar als iPhone-gebruiker was ik er eindelijk aan gewend en op ingesteld dat de aansluiting voor je hoofdtelefoon niet meer een 3,5 mm mini-jack was. Dat is zo’n kleine ronde aansluiting. Hopelijk heb je je oude oortjes nog niet weggedaan, want dat is precies weer de koptelefoon die in deze telefoon gaat. Ik had ze gelukkig nog.

Het is overigens ook mogelijk om je draadloze koptelefoon te koppelen aan deze HMD Barbie telefoon, want hij heeft wel Bluetooth. Maar dit werkt helaas niet voor de radio.

Over de simkaart

Als je de telefoon zo los koopt, krijg je er geen simkaart bij. Het overzetten van de simkaart ging vrij makkelijk. Het is een nano simkaart, dat is het kleinste formaat, hetzelfde als een iPhone. De telefoon die ik kocht via bol.com is simlockvrij, dat betekent dus dat je gewoon een simkaartje in de telefoon kunt steken en dat dit werkt. Maar ik heb niet zoveel zin om mijn telefoons steeds open te maken om het simkaartje te verwisselen. Hier is gelukkig een oplossing voor (al kost dit helaas wel weer wat extra): bij mijn provider heb ik een duo-simkaart besteld. Dan ontvang je twee simkaartjes, zodat je in iedere telefoon er één kunt stoppen en je niet steeds hoeft te wisselen. Je kunt ze niet tegelijk gebruiken.

simkaartje micro SD

Je kunt geen spellen installeren

Maar je krijgt wel Malibu Snake, wat op zich vrij episch is toch?

HMD Barbie telefoon met accessoires

HMD Barbie telefoon review

Dit zijn de belangrijkste punten die handig zijn om te weten als je overweegt om de HMD Barbie telefoon te kopen, in mijn ogen. Er staat bij de eigenschappen dat hij geschikt is voor onderwater, maar dat lijkt me vrij sterk. De achterkant gaat er vrij gemakkelijk af, zodat je de batterij en kaartjes kunt vervangen, en er zijn nog allerlei andere openingen, dit kan nooit waterdicht zijn.

Wel heeft hij nog andere handige functionaliteiten zoals een zaklamp, agenda, timer, rekenmachine, spraakrecorder, tips voor digitaal evenwicht en meditatiehulp.

Ik word nog steeds heel blij van de telefoon als ik hem zie liggen. Daarnaast heb ik de radio weer helemaal herontdekt. Ik denk niet dat ik als blogger helemaal vaarwel kan zeggen tegen mijn smartphone, omdat dit gewoon zo’n krachtig en veelzijdig apparaat is. Maar ik wil de HMD Barbie telefoon wel gaan gebruiken om op bepaalde tijdstippen minder op de schermen te gaan, bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend.

Wil jij hem ook kopen? Je kunt hem bestellen via bol.com: HMD Barbie telefoon*.

Bewaar op Pinterest:

HMD Barbie telefoon Pinterest afbeelding

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Let op: krijg je een foutmelding tijdens het inschrijven? Probeer het dan via dit formulier.